Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δ.Σ. τη Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. για την απώλεια των δύο πυροσβεστών εν ώρα καθήκοντος

Η ΕΠΑΥΠΣ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της για τον αδόκητο αλλά ίσως όχι τόσο τυχαίο χαμό των δυο συναδέλφων, του Πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου και του Πυρονόμου Φώτη Παπαφιλόπουλου, που προστέθηκαν στη μακρά λίστα των τεθνεόντων εν τη υπηρεσία πυροσβεστών.
Μια λίστα που πιθανότατα θα ήταν μικρότερη αν η Πολιτεία είχε λάβει τα απαραίτητα και σε παγκόσμια κλίμακα προβλεπόμενα μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους "δημοσίους υπαλλήλους" που καθημερινά με ανεπαρκή μέσα ατομικής προστασίας και με εκπαίδευση μη ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις του πυροσβεστικού επαγγέλματος δίνουν μέχρι την τελευταία ικμάδα τους για την προστασία τόσο της ζωής και της ιδιοκτησίας των συνανθρώπων μας όσο και του φυσικού πλούτου της Χώρας.
Όχι άλλα πια κροκοδείλια δάκρυα και εθιμοτυπικά πλην όμως ευκαιριακά ευχολόγια στη μνήμη πυροσβεστών που χάνονται με αυτοθυσία στο βωμό του καθήκοντος. Η ασφάλεια των Ελλήνων πυροσβεστών είναι αδιαπραγμάτευτη και εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Και επειδή το προλαμβάνειν είναι προτιμότερο του θεραπεύειν, η ΕΠΑΥΠΣ αναμένει την ειλικρινή πρόθεση της Ηγεσίας για την κατάθεση των επιστημονικών απόψεών της επί του εν λόγω πρώτης προτεραιότητας ζητήματος, προκειμένου να μη βρίσκεται στη δυσμενή θέση έκδοσης ανακοινώσεων σαν την παρούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου