Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Δημόσια διαβούλευση επί των κατατιθέμενων προτάσεών μας σχετικών με την εφαρμογή της Ασφάλειας και Υγείας στις δραστηριότητες του ΠΣ που παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες

Η Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ., πιστή στις εξ αρχής διατυπωθείσες θέσεις της, αποφεύγοντας τις στείρες αντιπολιτευτικές κορώνες, ενεχείρισε στις 13-10-2016 στον κ. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος την επιστημονική πρότασή της αναφορικά με το αναγκαίο προς προώθηση θεσμικό πλαίσιο για τα «Μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος για την αποτροπή του επαγγελματικού κινδύνου κατά τις δραστηριότητες με εγγενείς ιδιαιτερότητες».
Το εν λόγω ζήτημα συνιστά μέγιστη προτεραιότητα για την Ένωσή μας, χρήζει άμεσης διευθέτησης και δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση αντικείμενο εθιμοτυπικών πλην όμως ευκαιριακών ανακοινώσεων και ευχολογίων στη μνήμη πυροσβεστών που χάνονται με αυτοθυσία στο βωμό του καθήκοντος.
Δεδομένου αφενός ότι η ασφάλεια των Ελλήνων πυροσβεστών είναι αδιαπραγμάτευτη και εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και επειδή «το προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν», η Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. εγκαινιάζει σήμερα τη διαδικασία της ελεύθερης και ανοικτής - για όλους τους συναδέλφους και μη - διαβούλευσης επί των κατατιθέμενων προτάσεών της για ζητήματα που απασχολούν τον πυροσβεστικό οργανισμό, η οποία θα έχει διάρκεια 15 ημερών και θα αποσκοπεί στην πλουραλιστική κριτική θεώρηση και βελτίωση αυτών. Μπορείτε μέχρι της 13 Νοεμβρίου να καταθέσετε τις προτάσεις και τα σχόλια σας, στη διαθέσιμη εφαρμογή του blog Δημοσίευση σχολίου, επί των 19 άρθων του προτεινόμενου σχεδίου π.δ.. 1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα, διάβασα το ΠΔ. Ο όρος "υγειονομική μονάδα" δεν είναι και πολύ δόκιμος. Στην γλώσσα μας αναφέρεται κυρίως σε κτίριο. ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΊΑΣ ΕΟΠΥΥ. "Ασθενοφόρο" ή "Όχημα Παροχής Προνοσοκομειακής Φροντίδας" είναι πιο σωστό. Το ανωτέρω σχόλιο από φίλο εθελοντή έμπειρο στα θέματα της προνοσοκομειακής φροντίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή