Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Μετακίνηση πυροσβεστικών υπαλλήλων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Επιστολή (Α.Π. 46/29-11-2016) απηύθυνε η Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο Τόσκα σχετική με την συνέχιση απρόσκοπτα της μετακίνησης των πυροσβεστικών υπαλλήλων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής


Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης,από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ, στη γραμμή 1 του μετρό και στο τραμ και από τον Ιούνιο του 2017 στις γραμμές 2 και 3 του μετρό της Αθήνας και στον προαστιακό.
Με το εν λόγω υλοποιούμενο έργο, οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα μετακινούνται μόνο με την έξυπνη κάρτα την οποία θα προσκομίζουν στα μηχανήματα που θα τοποθετηθούν σε σταθμούς και στάσεις για επικύρωση ή επαναφόρτιση ενώ από τα ίδια σημεία θα μπορούν και να την αγοράσουν. Ειδικότερα θα υπάρχουν δύο τύποι καρτών: Η μία θα είναι πλαστική, θα μοιάζει με πιστωτική κάρτα και θα φέρει επεξεργαστή στον οποίο θα μπορούν να "φορτώνονται" τα μεγάλα κόμιστρα, μηνιαίες ετήσιες κάρτες και όλες οι περιπτώσεις ελευθέραςή μειωμένης μετακίνησης που υπάρχουν στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Θα υπάρχει επίσης η χάρτινη κάρτα που δεν θα έχει επεξεργαστή και θα αφορά εκείνους που έρχονται ως επισκέπτες ή τουρίστες στην Αθήνα και θέλουν να κάνουν συγκεκριμένες μεμονωμένες διαδρομές.
Δεδομένου ότι το ένστολο προσωπικό Πυροσβεστικού Σώματος τυγχάνουν δικαιούχοι ελεύθερης μετακίνησης για μετάβασή τους από και προς την Υπηρεσία τους, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε προκειμένου εγκαίρως να προμηθευτούν τις εν λόγω ηλεκτρονικές κάρτες για τη δωρεάν μετακίνησή τους για το έτος 2017.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας στο χρήζον άμεσης διευθέτησης αίτημά μας και παραμένουμε στη διάθεση σας για οιαδήποτε συνεργασία σε θέματα που απασχολούν τόσο τον πυροσβεστικό οργανισμό όσο και το προσωπικό του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.

              Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου