Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση εργασίας της ΕΠΑΥΠΣ με την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.), Αντώνιος Κούκουζας και Μιχάλης Χάλαρης αντίστοιχα είχαν σήμερα Τετάρτη 14 Νοεμβρίου συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικότερα θέματα θεσμικά, οικονομικά, επιχειρησιακά, καθώς και θέματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής των στελεχών του Σώματος. 
Ειδικότερα,  η  κ. Υφυπουργός, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι:

  • «Στο ΠΣ θέλω άρτια εκπαιδευμένο και αξιόμαχο προσωπικό και όχι "φλώρους"».
  • Οι αναδρομικές μισθολογικές αποδοχές θα έχουν χορηγηθεί στους συναδέλφους έως το τέλος του έτους.
  • Το ζήτημα της ελεύθερης μετακίνησης των πυροσβεστικών υπαλλήλων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχει διευθετηθεί.
  • Η μεταφορά της ΥΓΥΠΣ στο 251 ΓΝΑ θα ολοκληρωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα .
  • Θα μεριμνήσει για την επίλυση του ζητήματος με τις υπηρεσιακές ταυτότητες και την ολοκλήρωση της επαναφοράς του βαθμού του υπαρχιπυροσβέστη.
  • Θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση και ενίσχυση του αξιόμαχου του προσωπικού μέσω της εκπαιδευτικής οδού. 
  • Στόχος της είναι η μεταφορά του Αρχηγείου ΠΣ σε λειτουργικότερο χώρο και η μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Μουσείου στη θέση του ΑΠΣ ενώ ζήτησε επίσης τις προτάσεις μας για την Υγεία και Ασφάλεια και για ζητήματα σχετιζόμενα με την Πυροσβεστική Ακαδημία και εν γένει την πυροσβεστική εκπαίδευση.
Τέλος, τονίστηκε από τους εκπροσώπους μας ότι η Ένωση θα σταθεί καταρχήν αρωγός και συνοδοιπόρος σε κάθε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία και δράση της πολιτικής ηγεσίας με γνώμονα και προτεραιότητα το συμφέρον του πυροσβεστικού προσωπικού, και ότι είμαστε στη διάθεση της προσβλέποντας σε έναν διαρκή, ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο προς επίλυση των χρονιζόντων εκκρεμοτήτων του Π.Σ.


ΠΗΓΗ 1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου