Κυριακή, 24 Μαΐου 2020

Eξασφάλιση μέγιστου δυνατού αριθμού θέσεων σε παιδικές κατασκηνώσεις ανά την επικράτεια για τα τέκνα πυροσβεστικών υπαλλήλων

Με επιστολή μας προς τους κ.κ. Υπουργό και Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και την πυροσβεστική ηγεσία ζητάμε τη συνδρομή τους για την εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού αριθμού θέσεων σε παιδικές κατασκηνώσεις ανά την επικράτεια για τα τέκνα πυροσβεστικών υπαλλήλων.
Ακολουθεί το είμενο της επιστολής:
"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικότερα από την 11/3/2020, όποτε, και εξαιτίας της έξαρσης και εξάπλωσης της πάνδημης νόσου Covid-19, ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, κυρίως, αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των πυροσβεστικών υπαλλήλων έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα, υποχρεούμενοι σε ανατροπή της υπηρεσιακής και οικογενειακής καθημερινότητάς τους, με σκοπό τη φροντίδα των ανηλίκων τέκνων τους.
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και συγκεκριμένα μετά τη λήξη της σχολικής περιόδου, λειτουργούν μερίμνη διαφόρων δημόσιων φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Ένοπλες Δυνάμεις, Δήμοι κλπ) κατασκηνώσεις, όπου φιλοξενούνται ανήλικα παιδιά, και στις οποίες μπορούν μέσω της κοινωνικής συναναστροφής και των εκεί ασκούμενων δραστηριοτήτων να ψυχαγωγηθούν και να βιώσουν το φυσικό περιβάλλον και την υπαίθρια ζωή.
Κατόπιν των ανωτέρω και προς διευκόλυνση των οικογενειών των πυροσβεστικών υπαλλήλων ανά την επικράτεια, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού θέσεων σε παιδικές κατασκηνώσεις για τα τέκνα αυτών.
 
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ."
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου