Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Ενημέρωση για την 1η Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ  - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ 22 ΜΑΗ 

Με επιτυχία διεξήχθη η 1η Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. την Τετάρτη 6 Απριλίου στην Αθήνα.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε τόσο με δια ζώσης παρουσία όσο και μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης από τρία σημεία της επικράτειας.
Αφού πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός της δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου, ο έλεγχος της λογοδοσίας του για τα πεπραγμένα της περιόδου λειτουργίας του και ο οικονομικός απολογισμός της αυτής περιόδου, ακολούθησε εκτενής διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων όπου,

Α. διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:
 • Η αναγκαιότητα επίλυσης χρονιζόντων σοβαρών ζητημάτων που σχετίζονται με τις μεταθέσεις και την υπηρεσιακή εξέλιξη Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Π.Σ. και η καταρχήν θετικώς εκφρασθείσα -δια εγγράφου- διάθεση του κ.κ. Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για διάλογο επ’ αυτών, υπό τον όρο και την προϋπόθεση όμως ότι ο όποιος διάλογος θα αποσκοπεί στην ουσιαστική και δομική διευθέτησή τους και δεν θα είναι απλώς προσχηματικός, όπως διαφαίνεται μέσα από τα στενώς οριζόμενα χρονικά πλαίσια.
 • Η δυσαρέσκεια αλλά και έκπληξη της Ένωσης για τη μη –έως τώρα- ανταπόκριση των κ.κ. Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς και του κ.κ. Υπαρχηγού Υποστήριξης Π.Σ. στο -προ δυο και πλέον μηνών-αίτημα για συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης.
 • Η αβεβαιότητα και ανησυχία όσον αφορά στη διοικητική προεργασία, σε θεσμικό και οργανωτικό επίπεδο, για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 σύμφωνα με τις εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ένα μόλις μήνα πριν από την επίσημη έναρξη αυτών και δεν έχει εκδοθεί και δημοσιευθεί η σχετική προκήρυξη ενώ υφίστανται ακόμα πλήθος εκκρεμών ζητημάτων που έπρεπε να είχαν επιλυθεί.
 • Η ανησυχία της Ένωσης για το βαθμό ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος, ως επιχειρησιακού βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, σε ενδεχόμενο αίτημα εμπλοκής του στο μείζον ζήτημα διαχείρισης των προσφυγικών ροών που αντιμετωπίζει η χώρα, δεδομένων των ενεργειών και δράσεων μετεγκατάστασης μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων σε διάφορες πόλεις ανά την επικράτεια και των συναφών αναδυόμενων κινδύνων για τις τοπικές κοινωνίες.
 • Η σύμπνοια όσον αφορά στην ανάγκη προώθησης των δίκαιων αιτημάτων της κίνησης πτυχιούχων Π.Π.Υ. στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων της συγκεκριμένης κατηγορίας προσωπικού. 


Β. αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

 • Η έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της περιόδου λειτουργίας του Δ.Σ..
 • Η επικύρωση των 15+1 θέσεων της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. για την πραγματική και ποιοτική αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος ως του βασικού διεκδικητικού πλαισίου για το επόμενο διάστημα
 • Ορίστηκε η 22-5-2016 ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., της Ε.Ε. και των Περιφερειακών Συμβούλων της Ένωσης
 • Ορίστηκε η 22-4-2016 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις ως άνω εκλογές
 •  Εξελέγη τριμελής Εφορευτική Επιτροπή.


Επίσης, διεκδικούμε:
 • Τη διασφάλιση του πενιχρού εισοδήματος του πυροσβεστικού προσωπικού κόντρα σε μια ακόμα επιγενόμενη μισθολογική, φορολογική και «ασφαληστρική» λαίλαπα, δεδομένου ότι παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, δεν είναι δυνατό να βάλουμε άλλο πλάτη, για χάρη όλων όσων απολαμβάνουν τα προνόμια και τις ασυλίες των κάθε λογής λι(η)στών.
 • Την άμεση πρόβλεψη σχετικού νομοθετικού πλαισίου για την υγεία και ασφάλεια του πυροσβεστικού προσωπικού τόσο στους χώρους εργασίας όσο και στα πεδία των επιχειρήσεων.


Τέλος, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο συνεχιζόμενο αγόγγυστο και ασυμβίβαστο μέχρι δικαίωσης αγώνα των μηχανικών, δικηγόρων, οικονομολόγων, χημικών και λοιπών επιστημονικών και επαγγελματικών κλάδων της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου