Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Επιχειρησιακοί Αξιωματικοί (Κρόνοι) Πόλεως και Δασών: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας παίρνουν και το βόδι!!!


Με επιστολή μας προς τον κ. Αρχηγό του Π.Σ. εκφράζουμε τις ενστάσεις μας σχετικά με το νέο καθεστώς κατά την χειμερινή περίοδο των Επιχειρησιακών Αξιωματικών (Κρόνοι) Πόλεως και Δασών, ζητώντας παράλληλα διορθωτικές ενέργειες. 
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Ως γνωστόν τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδοθεί από Περιφερειακούς Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών διαταγές που αφορούν στην εκτέλεση υπηρεσίας Επιχειρησιακών Αξιωματικών (Κρόνων Πόλεως και Δασών), οι οποίες παρά την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου διατηρούν σε ισχύ ή και ενισχύουν τα αυξημένα μέτρα αυτής.

Με την συγκεκριμένη άνευ προηγουμένου εντατικοποίηση της εργασίας τόσο των, επιφορτισμένων με πολλαπλά και συχνά αντικρουόμενα καθήκοντα και υποχρεώσεις, Αξιωματικών όσο και των ευρισκόμενων σε έλλειψη οδηγών, το μόνο που πρόκειται να προκληθεί, πέραν των περαιτέρω λειτουργικών προβλημάτων στις υπηρεσίες όλης της χώρας, είναι μια παρατεταμένη και υπέρμετρη καταπόνηση του προσωπικού που έρχεται να προστεθεί στην απλήρωτη υπερεργασία της αντιπυρικής περιόδου που ήδη ολοκληρώθηκε.
Οι εν λόγω διαταγές μάλιστα προχωρούν όσον αφορά στην Αττική ένα βήμα παραπάνω και πέραν των διπλάσιων υπηρεσιών στις οποίες υποβάλλουν οδηγούς και Αξιωματικούς, υποχρεώνουν τους τελευταίους να μεταβούν με ίδια μέσα και έξοδα στον τόπο ανάληψης της υπηρεσίας!
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως αναλάβετε τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την άμεση ανάκληση των σχετικών διαταγών που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου