Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Δωρεά εφαρμογής γεωαναφοράς και γεωεντοπισμού για smartphones με την ονομασία «SOS-ATHOS» από την Ένωση Πτυχιούχων Π.Σ. προς την Αθωνική Ιερά ΚοινότηταΜε τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Κων. Δήμτσα και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό συναντήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΠΑΥΠΣ) κ. Αντ. Κούκουζας, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Αθωνική Πολιτεία. 
Σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσφιξη και προαγωγή των διμερών σχέσεων αλλά και η ανάπτυξη ενός ευρύτερου πλαισίου επιχειρησιακής και επιστημονικής συνεργασίας μέσω της προσφοράς από την ΕΠΑΥΠΣ, με τη μορφή δωρεάς προς την Αθωνική Ιερά Κοινότητα, της πρώτης έκδοσης μιας εφαρμογής για smartphones, με την ονομασία «SOS-ATHOS»
Στο κτίριο του Διοικητηρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της εφαρμογής που σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου, από τον Πυρονόμο Α. Παναγιωτίδη και τον Πυροσβέστη Δ. Γεωργιάδη και απευθύνεται στους πατέρες, στους προσκυνητές και στους εργαζόμενους στο Άγιο Όρος, αποσκοπώντας στο να συμβάλλει, κατόπιν της ψηφιακής χαρτογράφησης που προηγήθηκε, στον άμεσο γεω-εντοπισμό και παροχή βοηθείας από τις αρμόδιες αρχές σε οιονδήποτε ευρισκόμενο σε κίνδυνο, μέσω αποστολής ενός απλού sms, όπου αναφέρεται ο τηλεφωνικός αριθμός και οι γεωγραφικές συντεταγμένες του. Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι των αστυνομικών, πυροσβεστικών και λιμενικών αρχών του Αγίου Όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου